FM24 Taktikker

FM24 taktik: Edin Terzic’ Borussia Dortmund

I anledningen af den kommende Champions League finale mellem Dortmund og Real Madrid, ser vi nærmere på Borussia Dortmunds træner, Edin Terzic, og hans taktik.

Det er igen Magicomonta, der giver sit bud på, hvordan taktikken kan se ud i Football Manager 2024. Vi har endnu engang eksklusivt fået lov til at tilbyde hans taktik her på hjemmesiden.

Sæsonen 2023/2024

Denne sæson har været med både op- og nedture for Dortmund. Allerede i efteråret 2023 var man i tæt duel i Champions League gruppespillet, hvor man var i dødens gruppe med PSG, AC Milan og tilbagevendte Newcastle. Det startede med et 0-2 nederlag ude mod PSG, men siden da har man oppet sig!

Champions League gruppespil med Dortmund, PSG, AC Milan og Newcastle

I Bundesligaen kunne man ikke følge med hverken Bayern eller – naturligvis – de nykårede mestre fra Leverkusen. Anderledes gik det til gengæld i Champions League, hvor man har spillet sig i finalen efter at have slået PSV, Atletico Madrid og PSG over et gensyn fra gruppespillet.

Champions Leauge knockout fasen 2023/2024

Taktisk analyse

Formationen er 4-2-3-1, som transformerer sig til 4-5-1, når holdet ikke er i boldbesiddelse. Bredde er en vigtig detalje, hvor selv de centrale forsvarsspillere spreder sig ud for at åbne modstanderholdet og finde rum til at fodre playmakeren.

Midtbanekanterne veksler bevægelser for at angribe de centrale og eksterne rum. Angriberen skal være god til at presse i fasen uden boldbesiddelse og holde modstandernes forsvarere nede i besiddelsesfasen, og være klar til at angribe dybden.

Dortmund formation med Julian Brandt, Adeyemi, Jadon Sancho og Emre Can

Se efter flere taktikker her

Hvem er skaberen af denne taktik?

Magicomonta er en italiensk FM gamer, der i sin fritid bruger massevis af timer på at genskabe taktikker fra den virkelige verden. Han udgiver dem via sin YouTube side, hvor de kan downloades såfremt man subscriber til hans kanal. Se mere nedenfor.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button