FM24 Taktikker

Xavilotti – FM24 taktik

Det er ikke altid, at fans og spillere fra FC Barcelona og Real Madrid – på og udenfor banen – kan enes. Hvem spiller bedst og mest attraktivt? Debatten er uendelig. Men hvad hvis man kombinerer de to taktikker? Her er et bud fra Magicomonta på, hvordan taktikken kan se ud. Vi har eksklusivt fået lov til at tilbyde den her på hjemmesiden.

Xavi

Xavi Hernandez, eller blot Xavi, er en sand fodboldlegende. Afleveringernes mester! Han dedikerede næsten hele sin glorværdige karriere til FC Barcelona, hvor han fik sin debut tilbage i 1998. Efter sin pensionering i 2019 fortsatte Xavi sin rejse som træner. Han begyndte sin trænerkarriere hos Al Sadd i Qatar, hvor han blandt andet vandt The Double i 2021. Allerede samme år vendte han tilbage til Barcelona som cheftræner. Her vandt han det spanske mesterskab i 2023 til trods for en masse uro udenfor banen.

Inspireret af Johan Cruyff og Pep Guardiola, er hans taktik præget af boldbesiddelse og offensivt flair. Xavi stræber efter at genoplive Barcelonas glorværdige fortid gennem sin ledelse på sidelinjen. Han har per dags dato en sejrsprocent på 65% og 61% hos henholdsvis Al Sadd og FC Barcelona.

Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti, en fodboldmester fra Italien, født i 1959. Som manager har han ledet topklubber som AC Milan, Real Madrid og Bayern München. Ancelotti har vundet adskillige liga- og Champions League-titler, kendt for sin taktiske finesse og evne til at opbygge vinderhold.

Ancelotti er også kendt for sin fleksible tilgang og evne til at tilpasse taktikken efter holdets styrker og modstanderens svagheder. Han foretrækker ofte en offensiv spillestil, der fremmer boldbesiddelse og hurtige kontraløb. Hans ro og erfaring skaber et harmonisk miljø, hvor spillere føler sig frie til at udfolde deres potentiale. Ancelottis taktiske dygtighed og evne til at motivere spillere har ført til succes på de højeste niveauer af fodbold.

Hvad har de til fælles?

Hvis vi kombinerer Ancelottis og Xavis taktikker og formationer, vil vi få en slags hybridstil, der fokuserer på både organisering og boldbesiddelse. Formationen kan være en blanding af Ancelottis foretrukne og Xavis mere fleksible 4-3-3.

Highlightsene ville være en solid defensiv struktur, som Ancelotti typisk favoriserer, kombineret med den intense boldbesiddelse og hurtige pasningsspil, som Xavi er kendt for. Holdet ville have evnen til at dominere midtbanen og kontrollere tempoet i kampen.

Taktisk set ville holdet være meget fleksibelt, i stand til at tilpasse sig forskellige modstandere og situationer. Der ville være fokus på at opbygge spillet fra bagkæden og skabe chancer gennem kombinationer og intelligent positionering.

Det ville være en stil, der værdsætter både disciplin og kreativitet, og som stræber efter at finde den rette balance mellem forsvar og angreb.

Formation

Xavilotti taktik formation

Hvem er skaberen af denne taktik?

Magicomonta er en italiensk FM gamer, der i sin fritid bruger massevis af timer på at genskabe taktikker fra den virkelige verden. Han udgiver dem via sin YouTube side, hvor de kan downloades såfremt man subscriber til hans kanal. Se mere nedenfor.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button